Ez a weboldal sütiket használ
A gombra kattintva elfogadja, hogy oldalunk sütiket használjon a jobb felhasználói élmény érdekében!
×
 
Megújuló energiával a globális felmelegedés ellen!
 
Cégünk is részt vett az "Ariston Nimbus Garden" elnevezésű installáció nyitókonferenciáján, amely szeptember 3-ig látogatható és megtekinthető az Erzsébet téren.
 
Az üvegházban különleges hőigényű, trópusi növényeket helyeztek el, melyeket kizárólag megújuló energia segítségével tartanak életben.
A ház különlegességét az Ariston, „Nimbus Garden” nevet viselő levegő-víz hőszivattyú, valamint a napenergia-felhasználást segítő Generon tetőcserép adja.
 
A fokozódó klímaválság idején különösen fontos, hogy milyen termékeket és technológiai megoldásokat választunk, amikor otthonunkról és saját kényelmünkről van szó.
Ez az installáció ennek a zöld szemléletnek a szimbóluma. Célunk, hogy felhívjuk a figyelmet a klímaváltozásra, továbbá a megújuló energiák fontosságára és előnyére.
 
A hőszivattyú a külső levegőt felhasználva biztosítja az üvegházban szükséges hőmérsékletet hűtéssel vagy épp fűtéssel. Ezzel minimális energiát használ fel, károsanyag kibocsátása pedig nincs.
Távoli eléréssel egy applikáción keresztül irányítható, a rendszerből érkező lágyvizet pedig visszavezetik a növényekhez. A Generon napelemes tetőcserepek a napenergia felhasználásával segítik a hőszivattyú működéséhez szükséges energia felvételét.
A Nimbus Garden ház fő anyaga fenyőgerenda és borovi fenyő, amihez hőszigetelt üveg társul. Mérete: 3,4m x 1,8 m. Magassága 3 m. Gépészete: Ariston Nimbus Pocket M hőszivattyú, amihez Terrán Generon napelemes tetőcserép társul.
A házba telepített növények eredete: Madagaszkár, Kanári-szigetek, Közép-Amerika, Karib térség, Dél Mexikó, Dél-Amerika.

Az installáció célja, hogy megmutassa: a mai kor emberének kényelmi elvárásai és az ökoszisztéma védelme megfér egymás mellett, tudatos tervezéssel.
 

 
 
×